Om oss

På Revheim, Madla/Sunde i Stavanger, ligger gården og gårdsutsalget vårt.

Her har vi 7500 høner, nesten 300 amme kyr av rasen Limousin. Vi har ca 150 mål poteter, 350 mål kålrot, ca 20 mål gulrøtter, og ca 50 mål med diverse grønnsaker. Resten av de 1800 målene vi driver er gress og korn produksjon.

Familien består av mor Kathrine, far Torleif og 5 unger Lars Arne, Eline Sofie, Sebastian, Mathilde og Kristoffer.

Mor, far og Lars Arne jobber heltid på gården. Nå i 2020 har Mathilde et friår på skolen, og er også med på heltid som traktorkjører/dreng/budeie. Sebastian er landbruksmekaniker og er alltid med på gården etter jobb. Eline Sofie er kokk, og for tiden i Danmark i jobb, men har dratt i gang flere prosjekter her hjemme under korona tiden. Kristoffer er med i gårdsutsalget.

Lars Arne er nå 6. generasjon på gården.

Gården er ganske inneklemt etter hvert i boligfelt, så derfor har vi en del leiejord rundt om i nærområdet.

Vi startet med et lite utsalg i 2008, bare en liten selvbetjent potet/egg bu. Etter hvert begynte vi med kålrot og gulrøtter, og det ballet litt på seg sakte men sikkert. For noen år siden diskuterte vi om vi skulle gjøre noe mer ut av det, men vi gikk ikke videre med det.

Så i 2019 tok vi endelig skrittet og søkte om innovasjon Norge om midler til et nybygg som skulle brukes til gårdsutsalget. Vi fikk innvilget 600 000,- og prosessen var skikkelig i gang. 4.november begynte byggingen, og rett før jul kunne vi flytte inn under tett tak. En del finpuss sto igjen, og 11. februar 2020 hadde vi første kasseinnslag i vårt nye gårdsutsalg.

Visjonen vår var egen produserte og lokal produserte varer. Vi prøver å finne gode lokale produkter, men ser også til andre kanter av landet hvis det er noe vi finner spennende og interessant. Produkter som har en historie er det aller beste.

Nå når vi fikk gårdsutsalget vårt opp å gå, tok vi neste skritt som var salg av vårt eget kjøtt. Det har vært mors personlige «baby» fra dag 1. Med vanvittig hjelp fra Helge Larsen og brødrene Ollestad i Ollestad kjøtt, fikk vi realisert planene om salg av egne dyr, og også gris fra nabogården.

I dag selger vi alle egg fra gården i utsalget, alle potetene og grønnsakene, gulrøttene. Vi leverer nesten 300 tonn kålrot til Coop, resten i utsalget. Vi har tatt inn masse lokale varer som saft, is, honning, ost, grønnsaker, lefser, fisk og mange andre ting. Vi har 2 fast ansatte i utsalget + flere deltids stillinger. Gården har 3 fast ansatte utenom familie, og en del sesongarbeidere.

Ettersom byen kryper stadig innpå oss, er det viktig å finne andre ben å stå på i tillegg til det tradisjonelle jordbruket. Vi føler vi har funnet i alle fall ett bein.

Siden 2008

Gårdsutsalget startet i 2008. Det startet da med egg og poteter, og siden har vi utvidet butikken i flere omganger og fått inn flere varer. Nå er butikken blitt enda større og det er betjening på plass for å hjelpe deg.

lokale matvarer

Lokale varer og produkter. Vi produserer mye selv, som poteter, mye av grønnsakene, eggene og mye mer. I butikken har vi også flere lokale matvarer/råvarer inne fra andre lokale produsenter.