Kjøttfe

På gården er det ca. 250-300 stk kjøttfe/ammekyr av rasen Limousin. Det er en fransk kjøttferase, med god kjøttfylde, lav beinprosent, og lite fett. Det er et lyst, mørt og delikat kjøtt.

Disse dyrene lever i et løsdrift fjøs, er ute om sommeren, og kalven går med mor til den er 6-7 mnd.

Alle dyra får poteter, gulrøtter, kålrot, salater, epleskrotter fra saftindustrien, og mer til. Okser og kalver får litt kraftfor.

Noen elsker kos, og noen er litt mer sky. Kalvene har eget kavlegjømme hvor de kan ligge i fred om de ønsker det. De har også egen fødebinge, og egen sykebinge.

Grønnsaker

Her på gården dyrker vi kålrot, gulrøtter, poteter, hodekål, rødbeter, neper, reddiker, blomkål, brokkoli, vårløk, stangselleri, sellerirot og litt forskjellige andre ting.

Kålrot leveres også til Coop flere mnd. i året.

Vi har flere sorter potet, som Kerrs Pink, Pimpernell, Beate, Folva, Mandel, Asterix med flere.

Vi prøver ut ulike sorter innimellom.

Egg

Hos oss er det ca. 7500 høner som bor i bur. Burene er innredet med  verpekasse, klo-skrape, sandbad og vaglepinne. Rasen er Lohmann.

Når vi har utskifting av høner, får vi egg fra andre bønder i distriktet i en periode, til våre egne begynner å legge egg selv.

Gress og korn

Her på gården er det også produksjon av noe korn, gress og høy. Høy selges videre, gjerne til hesteeiere/staller/skoler. Gress brukes til våre egne dyr.